Prijzen PCR-Test met Non-COVID certificaat
☝Hier en Boek Vandaag je coronatest!☝

Handige weetjes over de PCR test met reisverklaring in Staphorst

Handige weetjes over de PCR test met reisverklaring in Staphorst

Heb je een PCR test met reisverklaring nodig in Staphorst of in de buurt: GGD locaties Ruinerwold, De Wijk, Meppel, en Hasselt? Dan ben je hier aan het goede adres! Hier delen we een aantal handige weetjes over de reisverklaring en hoe je die kunt krijgen in Staphorst. Boek Hattemerbroek in de regios De Wijk, Meppel en Hasselt.

Zo krijg je een PCR test met reisverklaring in Staphorst

Als je in de omgeving van Staphorst woont, dan kun je ook een reisverklaring krijgen. Deze reisverklaring is noodzakelijk als je een vliegreis gaat maken. Tegenwoordig is het heel erg moeilijk om te vliegen zonder een reisverklaring. In de reisverklaring staat namelijk dat je geen corona hebt.

Als je zo’n reisverklaring wilt krijgen, dan zal je eerst een PCR test moeten laten doen. In de PCR test wordt getest of je wel of geen corona hebt. Als uit de test blijkt dat je geen corona hebt, dan kan je een reisverklaring krijgen die dit bevestigt. Met deze reisverklaring mag je vervolgens vliegen.

Een reisverklaring is niet gratis

Spoed PCR-test incl. kosteloos reisdocument bij teststraten in Staphorst, [nearby] en [nearby]

Als je wilt gaan vliegen, dan is een reisverklaring verplicht. Het krijgen van zo’n reisverklaring is echter niet gratis. Dit komt omdat je eerst voor de PCR test moet betalen.

Hoewel je bij de GGD een gratis PCR test kunt doen, is dit niet het geval als je ook een reisverklaring wilt krijgen. Bij de GGD kun je namelijk geen reisverklaring krijgen. Je zal de PCR test daarom op een andere locatie moeten doen, waar je wel moet betalen voor de reisverklaring. Boek vandaag in Staphorst of omgeving De Wijk, Hasselt!

Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Klik hierboven & Bestel Vandaag je coronatest!☝

De reisverklaring is maar beperkt geldig

Meestal mag de reisverklaring maar 72 uur oud zijn voordat je het vliegtuig in stapt. In sommige gevallen is dit ook langer of korter, afhankelijk van naar welk land je vliegt en welke regels de vliegtuigmaatschappij aanhoudt. Bekijk ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Staphorst.

Als je dus een reisverklaring wilt krijgen, let er dan goed op hoelang van tevoren je jouw PCR test laat doen. Op die manier kunnen de mensen op het vliegveld jou niet weigeren omdat jouw reisverklaring te oud is.

PCR test kan vervelend zijn

De PCR test kan best een beetje vervelend zijn. Dit komt omdat de wattenstok waarmee het monster van jouw neus en jouw keel wordt afgenomen, vrij diep jouw neus in gaat. Dit geeft bij veel mensen een vervelend gevoel. Gelukkig is de test wel maar heel erg kort. Na een paar seconde is de wattenstok je neus alweer uit en zal je er geen last meer van hebben.

Tot slot

Met een reisverklaring mag je tegenwoordig op reis. Op die manier weet je zeker dat iedereen die bij jou in het vliegtuig zit recentelijk negatief getest is op corona. Dit zorgt ervoor dat de kans op het verspreiden van corona veel kleiner is als je nu gaat vliegen. Reizen wordt nog wel afgeraden door veel landen wereldwijd, maar met de reisverklaring is het tegenwoordig wel mogelijk om te reizen.